YES jongeren bakken meer dan 1000 pannenkoeken

Zaterdag 21 mei had Operatie YES een actie voor PRO Archid in Roemenië. Vanaf 7 uur 's morgens verwenden ze ruim 150 mensen met een heerlijk ontbijt. Daarna moesten de jongeren met elkaar aan de slag om meer dan 1000 pannenkoeken te bakken. Met hulp van enkele gemeenteleden is het gelukt deze klus op tijd te klaren. Een goede voorbereiding voor de reis en bouwklus die deze zomer in Roemenië gaat plaatsvinden. De actie: "Eten voor project Archid" is door de vele bestellingen een geslaagde actie. De reacties waren positief, voor herhaling vatbaar, dus wie weet..... tot volgend jaar

21 mei is het actiedag!!!
Wij als Operatie Yes willen dan graag uw ontbijt en lunch/diner verzorgen. 's Ochtends kan er een lekker volwassen ontbijt en/of kinderontbijt worden geregeld. Uw lunch/diner kan bestaan uit lekkere pannenkoeken (naturel, appel of kaas). Binnenkort kunt u een folder in de brievenbus verwachten. 21 mei wordt dus een dag waarop u lekker niet zelf voor uw eten hoeft te zorgen!

Gondelvaart
Een afvaardiging van Operatie YES heeft meegevaren tijdens de gondelvaart in Benschop tijdens Koninginnedag:


Huis-aan-huis actie

Ook dit jaar hebben we weer een huis aan huis actie gehouden om zo geld in te zamelen voor ons project in Archid.
We zijn alle huizen in Benschop langs geweest, aangebeld en ons verhaal gedaan. Heel wat werk, maar dat levert dan ook wat op. Zover we nu weten heeft dat €9560,- opgebracht!

 

Operatie YES hoopt in de zomer van 2005 naar Archid te gaan!
Operatie YES heeft gesprekken gevoerd met verschillende dorpen in Roemenië en uiteindelijk heeft Operatie YES gekozen voor een project dat voorziet in een basisbehoefte; medische zorg.


(meer foto's)

Hoe is het zo gekomen?
Via ons vorige project in de gemeente Inuc, wat in 2003 liep, zijn wij in contact gekomen met het dorp Archid. In dit dorp hopen wij een zustergemeente voor geestelijk contact en materiële steun te vinden voor een langere periode.

Wat gaat Operatie YES doen?
Het project wat zal worden uitgevoerd is de bouw van een medische post. In Archid zijn er op dit moment geen medische voorzieningen. Operatie YES hoopt met jongeren uit Benschop in Archid te bouwen van D.V. 15-7-05 tot 30-7-05.

Hoe ver is Operatie YES?
Voorbereiding
De voorbereidingsgroep is druk bezig met het samenstellen van een informatieboekje over het project in Archid. Ook worden subsidies aangevraagd bij de overheden. In maart hoopt Operatie YES een huis aan huis actie te houden, u hoort dus nog van ons…

Bouw
Het contact met Archid verloopt voorspoedig. Hoewel de dominee van Archid eerst een reis moet maken naar een internet pc in de stad om zijn e-mail te lezen krijgt Operatie YES altijd snel bericht terug. Hierdoor kunnen wij het volgende melden:

  • De tekeningen zijn gemaakt;
  • Een begroting is gemaakt;
  • Er wordt op korte termijn een stuk grond aangekocht in het dorp waarop gebouwd gaat worden;
  • In Archid is een vereniging opgericht onder de naam Pro Archid.

Reis
Operatie YES heeft al een leuke groep bij elkaar die enthousiast is voor de reis naar Roemenie. Heb jij ook zin om mee te gaan: het is nu nog mogelijk je op te geven!

Gods leiding
Operatie YES is enthousiast over het gevonden project in Archid, hierin mogen wij Gods leiding zien. Looft Hem! 

 

Wat is Operatie YES
Vanuit de Nederlandse Hervormde gemeente in Benschop is in het voorjaar van 2002 door een aantal initiatiefnemers een werkgroep opgezet. lees verder

   
[Homepage]

Operatie YES - p/a Boveneind 54 - 3405 AJ Benschop - E-mail: info@operatieyes.nl
Rekeningnummer: 1300.11.231