Operatie YES Nieuws
Archid 05

Dit jaar gaat er weer een groep jongeren naar Archid!

Opnieuw hopen wij deze zomer weer met een groep jongeren naar Roemenie te gaan. Van donderdag 20 juli tot 3 augustus met het vliegtuig naar Boedapest daarna met een bus naar Archid. Om de jeugd in Archid weer te ontmoeten en een gezellige werkvakantie te hebben. Het streven is om als wij daar van de zomer weg gaan, de medische post klaar is. Hierbij moet u denken aan het schilderen en betimmeren van het gebouw. We hopen  van elkaars cultuur te leren en er samen op uit te gaan,  de natuur van Roemenië te bekijken. Samen te koken en eten en van elkaar te leren. en het gezellig met elkaar te hebben.


Actiedag 20 Mei

We gaan aanstaande 20 mei een actiedag houden voor Archid, we hopen dan ’s morgens pannenkoeken te gaan bakken “zie nieuwsbrief” en ’s middags op het ‘dorpsplein’ te benschop een YES feest te organiseren. Waar u overheerlijke wafels kan kopen, poppenkast voor u kinderen om 15.00 en 16.00 uur. Een PowerPoint presentatie van de periode in Archid, en er komt een fotograaf dhr. Top mooie (gezin) foto’s maken tussen 15.00 en 17.00 uur. Leuk voor vaderdag! Dus kom allemaal op het YES feest vanaf 13.00 uur een kijkje nemen. Nieuwsbief/FolderNadat de medische post een dak heeft gekregen, nu ook een trap.

De laaste weken is er gewerkt aan het dak en aan de elektriciteit in het gebouw. Zoals je op de foto's ziet worden de elektra leidingen net als in nederland in de muren gefreesd. Zoals u heeft kunnen lezen gaan wij dit jaar weer naar Archid. Voor het zover is gaat de aannemer in Archid het gebouw voorzien van ramen en deuren. Ook het stuc'werk wordt uitgevoerd. De werkgroep kan daarna met de jongeren uit Archid het gebouw afwerken.Denk hierbij aan verven en betimmeren enz.

Hier enkele foto's: (klik voor vergroting)


Yesser terug uit Roemenië

2 Weken geleden zijn 3 jongeren uit de gemeente terug gegaan naar Archid. Ze hebben daar gekeken hoe het daar ging. Ze kwamen terug met foto's (zie onder) en verhalen. Ze hebben geslapen bij de dominee aldaar. Ook dit contact was en is goed voor de samenhorigheid. Wij als operatie Yes zien de toekomst dan ook goed tegemoet. Wij wensen iedereen dan ook een GELUKKIG EN GEZEGEND 2006.


De medische post heeft een dak!

Het dak is in de afgelopen weken geplaatst. Er is hard gewerkt. De mensen hebben niet zoals in nederland zich te houden aan allerlei ARBO voorschriften. Ze rennen over de dakken of ze 'Pieten' zijn. Wij zijn blij dat alles volgens planning gaat.

We zijn plannen aan het maken om volgend jaar in de zomer weer tegaan. We willen helpen om de afwerking van het gebouw te voltooien. Het zou dan lichter werk zijn als afgelopen jaar. Wij denken hierbij aan het verven en plaatsen van kozijnen etc. U begrijpt daar is natuurlijk geld voor nodig voor steun klik hier !

Hier enkele foto's: (klik voor vergroting)


Informatie Avond

Operatie Yes geeft op deze avond uitleg over wat we in Archid hebben gepresteerd. En waarom zulke projecten juist zo belangerijk zijn. Wanneer: Op Dinsdag avond 29 November om 19.30 staat de koffie klaar en om 20.00 start het programma. Heeft U zin in een gezellig en leerzaam avondje kom dan gerust langs. Waar: In de Gereformeerde Kerk in Benschop


Kerststerren Actie!

Op zaterdag 26 November zullen wij langs de deuren gaan om kerststerren te verkopen. De opbrengst voor deze actie is voor Archid. Met het geld kan de medische post afgebouwd worden.

Folder


De Roemenen gaan verder!

De Roemenen hebben het metsel werk afgerond. Nu het dak er nog op.


Tafels en stoelen van Samuël school gearriveerd in Archid

Op 22 Oktober zijn de door de Samuël school geschonken tafels en stoelen gearriveerd. Ze zijn dankbaar in ontvangst genomen door de school aldaar.

 

[Homepage]

Operatie YES - p/a Boveneind 54 - 3405 AJ Benschop - E-mail: info@operatieyes.nl
Rekeningnummer: 1300.11.231